Borås

Kvinna kördes hem blev våldtagen

En ung kvinna skulle köras hem av två bekanta, istället våldtogs hon av en av männen - en 20-åring. I dag avgörs om männen ska häktas.

Det var i helgen som de två männen skulle köra kvinnan hem. Hon är bekant med den ena av männen men i bilen hem ska han istället ha våldtagit henne.

Mannen greps och anhölls natten till måndag. Även den andre mannen har anhållits, han är misstänkt för medhjälp till våldtäkt. Männen är även misstänkta för människorov respektive medhjälp till människorov.

20-åringen är tidigare dömd för flera brott, bland annat våldsamt motstånd, misshandel, hot mot tjänsteman och övergrepp i rättssak. I samband med att 20-åringen skulle gripas på Mariedal Cup 2007 hotade han en polis - med orden att han visste vart polismannen bodde och vart hans barn gick på dagis - 20-åringen ska då också ha visat en sedelklämma med ett klistermärke med Bandidos på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".