1 av 2
Jan Coster Foto: Charlotte Brunmark
2 av 2
Borås

Samtal om det goda livet

Vad är det goda livet? Det frågar sig Regionteater Väst när man idag och imorgon har ställt en container innehållande ett vardagsrum utanför Högskolan i Borås, dit man inbjuds samtala om det goda livet med skådespelaren Jan Coster.

En blå container som ska ge en glimt om det goda livet. Ett vardagsrum med soffa, stolar och mysbelysning, och till den inbjuder Regionteater Väst samtal om det goda livet.

Jan Coster fascinerades av Västra Götalandsregionens visionsdokument om det goda livet, som bland annat innehåller mål om jämställdhet, målngfald, internationalsiering och kultur, och bestämde sig för att genom konsten försöka förstå och gestalta den politiska visionen.

– Jag bjuder in folk här till mitt vardagsrum och pratar lite. Vi försöker lösa problem med hjälp av Västra Götalandsregionens högsta styrdokument som heter Det goda livet. Kan man förstå politik med sin kropp, säger Jan Coster.

Charlotte Brunmark
charlotte.brunmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".