1 av 5
Ruinerna efter branden Foto: Mina Benaissa
2 av 5
3 av 5
Tidigare publiceringar
4 av 5
Christel och Sten Karlsson.
5 av 5
Foto: Mina Benaissa.
Svenljunga

Inget kvar efter branden igår

Bröderna Sandbergs klassiska syfabrik utanför Hillared brann ner igår kväll. Sen fem år tillbaka drev Patrik Grahn ett snickeri i byggnaden tillsammans med sin bror. Nu finns inget kvar.

Det är bara aska och runier kvar av den klassiska syfabriken i Åsalund utanför Hillared i Svenljunga. Larmet kom igår eftermiddag och trettio brandmän försökte bekämpa branden.

– Allting är borta nedbrunnet. Nästan bara plåttaket som ligger kvar och skräpar, säger Patrik Grahn.

Trots ihållande regn på onsdagsförmiddagen stiger röken från högen från ruiner efter gårdagens brand. Ur askan reser sig en ensam skorsten.

Sen ett par år tillbaka har detta varit familjen Grahns snickeri, och innan dess bröderna Sandbergs klassiska syfabrik. Knut, Sixten, Tage och Jonas Sandberg. Fabriken blev känd efter en tv-dokumentär på 80-talet om de fyra bröderna.

I ett gult hus har Christel och Sten Karlsson sedan 1974 bott granne med den nu nedbrunna syfabriken.

– Det är ju tragiskt. Det har ju varit väldigt mycket folk som velat titta på huset i och med de här gamla bröderna. Det är hemskt att se det, säger Christel och Sten Karlsson.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".