Tämta Ridklubb

Höjer hastigheten på farlig väg

Tämta ridklubb riktar nu kritik mot Vägverket. I flera år har man försökt få hastigheten sänkt från 70 till 50 utanför ridskolan vid 42:an. Nu har Vägverket istället höjt hastighetsgränsen till 80. Vägverket missade helt enkelt att pröva ridklubbens synpunkter

Tämta ridklubb ligger precis utmed den hårt trafikerade 42:an, här är hastigheterna ofta höga och trafiken tung. Niclas Forsström, ordförande i klubben säger att även om hastighetsbegränsingen är 70 kör många fortare.

Klubben har länge kämpat för att få Vägverket att sänka hastigheten till 50, en kamp som inte haft mycket för - sedan Vägverket i stället har beslutat att höja hastighetsbegränsningen på sträckan till 80.

– Jag trodde inte det var sant, det måste ha blivit något fel på Vägverket - man kan inte ha tänkt på att ridklubben ligger här, säger Niclas Forsström, ordförande.

Men Vägverket missade att Tämta ridklubb ville ha sänkt hastighet vid ridskolans utfart. Istället blev det höjd hastighet när Vägverket gjorde om hastighetsgränserna.

– Visst kunde vi flyttat 50-skyltarna men vi hade aldrig uppe Tämtas ansökan, säger Göran Andersson trafikingenjör på Vägverket om det hade varit möjligt att flytta 50-skylten.

– Dom får väl söka om igen, säger Göran Andersson, trafikingenjör på Vägverket i Västra Götaland.

Jesper Ingevaldsson
jesper.ingevaldsson@sr.se