Sjuhärad

Inbrottssäsongen är här

Tvärtemot vad många tror är det hösten och inte sommaren som är högsäsong för inbrottstjuvarna. Sjuhärad drabbas nu av alltfler villainbrott.

Sedan i fredags har sex villor i Borås och Ulricehamn fått påhälsning av inbrottstjuvar, och i fem fall är det fullbordade inbrott.

I de flesta fallen har inbrotten skett mitt på dagen genom en altandörr, och bytet har bland annat varit smycken och kontanter.

Högsäsong för inbrott
Även om det sker inbrott året runt är det enligt polisens statistik mellan september och november som det sker flest villainbrott.
Förra året var det extra mycket. Från oktober till årsskiftet rapporterades då 128 fullbordade villainbrott in i Sjuhärad, och polisen talade om att det handlade om organiserade ligor.

I år ser det än så länge bättre ut - under hösten har det "bara" skett 34 villainbrott. Polisen kan heller inte säga om det handlar om ligor eller enskilda tjuvar.

Polisen tittar på grannarna
När det gäller villainbrotten i helgen har polisen gjort brottsplatsundersökningar, men det är inte klart än om det fanns några användbara spår.

Man har heller inga misstänkta, däremot följer man polisutredningar mot flera misstänkta tjuvar i granndistrikten Halland och Göteborg.
De personerna kan eventuellt komma att knytas även till Sjuhärad, men även det är för tidigt att säga.