Borås

12-åring erkänner våldtäktsförsök

Polisutredningarna är nu avslutade mot de två unga pojkar som misstänks för flera överfall på unga kvinnor i Borås. Den 12-årige pojke som misstänks för ett våldtäktsförsök har nu erkänt.

Den 13-årige pojken som misstänks för två fall av våldtäktsförsök nekar däremot. Eftersom pojkarna är så unga ställs de inte inför rätta utan fortsättningen blir helt och hållet en sak för de sociala myndigheterna.

Den 12-årige pojken greps på bar gärning för två veckor sen efteratt han först ofredat en 19-årig kvinna på en buss. När de stigit av bussen på Kyrkvägen slog pojken kvinnan i ansiktet och började slita av henne kläderna och försökte inleda en våldtäkt. Två privatpersoner ingrep och larmade polisen.

Samma vecka förhördes en 13-årig pojke misstänkt för två överfall på unga kvinnor, ett i en gångtunnel på Hässleholmen och ett i Brämhult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista