Borås

Nio skadade i trafikolyckor

Två trafikolyckor har inträffat under kvällen och natten med totalt nio personer skadade. Den första olyckan inträffade i går kväll på riksväg 40 där fem personer skadades. Ytterligare en olycka inträffade vid fyra tiden i natt på rksväg 41.

En trafikolycka inträffade vid halv nio tiden i går kväll vid Strängsered öster om Ulricehamn på riksväg 40. Det var två bilar som kolliderade i hög hastighet när en av bilarna skulle svänga över mot Rasta Värdshus. En av bilarna var norskregistrerad.
Fem personer skadades totalt, en av de skadade var en gravid kvinna. Tre personer fördes till lasarettet i Jönköping och två till Borås lasarett.

En annan trafikolycka inträffade vid fyra tiden på lördagsmorgonen på riksväg 41 söder om Borås i höjd med Sobacken. En personbil som var på väg från Borås kom för långt ut på vägkanten och fick sladd och hamnade i diket på motsatta sidan av vägen. Fyra personer fanns i bilen och samtliga fördes till Borås lasarett för vård. Det är oklart vilka skador som personerna fått men enligt preliminära uppgifter ska ingen ha varit svårt skadad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista