Borås

Avled efter balkongfall

Mannen som föll från en balkong på Sjöbo i natt har avlidit av skadorna. Det var strax efter midnatt som polisen fick larmet. En man i 30-års ålderns hade då ramlat från en balkong på tredje våningen.

Det var 00:41 som larmet kom in till SOS-alarm. När polis och ambulans kom till platsen på Lindormsgatan låg mannen nedanför balkongen.
De undersökningar som hittills gjorts av händelsen gör att polisen rubricerar det som en olyckshändelsen. Någon misstanke om brott finns inte i nuläget.

Mannen är identifierad som en man i 30-års åldern och anhöriga är underrättade.

Gårdagskvällen, som var inledningen på Lucia, som av hävd brukar vara stökig med mycket alkohol blev betydligt lugnare än polisen förväntat sig. Totalt greps 11 berusade personer vilket är betydligt mindre än en normnal helg.

Inte heller har det varit några fall av misshandel på stan under gårdagskvällen.

Toptalt greps bara en person under kvällen och natten misstänkt för att ha misshandlat sin sambo. Mannen var så våldsam att när polis kom till platsen så fick också polisen en smäll i ansiktet vilket medför att mannen ockås nu är misstänkt för våldsamt motstånd. Mannen greps och satt fortfarande under morgonen hos polisen för tillnyktring. Mannen är välkänd av polisen.

– Ur ordningssynpunkt var det klart lugnare än vad vi förväntat oss, säger Jan Eliasson, inre  befäl vid Boråspolisen som inte har någon förklaring till varför lördagen blev såpass lugn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista