1 av 2
Besvikna mammor och barn. Foto: Jan-Åke Thorell
2 av 2
mark

Besvikelse efter svikna löften

Besvikelsen är stor i Mark sedan kommunen beslutat att lägga ner flera öppna förskolor och mammorna Camilla Lennartsson, Frida Arnell och Eja Hedin i Horred känner sig överkörda.

Nedläggningarna planeras redan vid årsskiftet och efter flera turer ser det nu ut som om bara förskolan i Skene får vara kvar. Även framtiden för den är oviss.

Mammorna Camilla Lennartsson, Frida Arnell och Eja Hedin i Horred har samtliga barn på den öppna förskolan i Horred, och de säger att ovissheten varit fruktansvärd.

– Jag tycker det är världigt dåligt, inte bara gentemot vi föräldrar, utan också för personalen som fått olika turer fram och tillbaka under, i alla fall, tre månders tid och först nu en vecka innan de stänger att de ska sluta på den arbetsplatsen. Det måste kännas väldigt svårt, säger de.

– Jag tror att det tyvärr är viljan. Det går väl prata går om att många tycker att det är en bra verksamhet. Men vi får väl visa att vi föräldrar är starkare än politikerna. Att vi vill när inte de vill, säger Camilla Lennartsson.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista