Viskaforsmordet

Högg offret i hjärtat med kökskniv

Idag åtalades 34-åringen för mordet i Viskafors i oktober. Offrets sambo åtalas också för grovt vapenbrott.

Det var i slutet av oktober som en 25-åring dödades i en villa i Viskafors. Enligt åtalet ska 34-åringen huggit offret rakt i hjärtat med en kökskniv, och det var det som orsakade mannens död.

Vad som utlöste bråket i villan och motivet för mordet är oklart. 34-åringen har hela tiden hävdat att han inte ska dömas för mord eftersom han handlat i nödvärn.

Åklagaren Daniel Edsbagge säger till Radio Sjuhärad att de båda männen druckit stora mängder sprit och att man vet att de tidigare haft affärer ihop.

Även offrets sambo åtalas för grovt vapenbrott eftersom hon gömt en skarpladdad pistol som upptäcktes av polisen. Pistolen låg i kvinnans handväska, men hon hävdar att hon inte vetat att den låg där. Åklagaren tror att pistolen tillhörde offret, men tror inte att den var framme under bråket i villan.

Rättegången kommer nu att hållas 21 och 22 december, och den hålls i säkerhetssalen i Göteborg eftersom det finns en hotbild kring rättegången. Bland annat avlossades ett stort antal skott mot en bilfirma i Viskafors som den misstänkte mördaren har kopplingar till.

Polis och åklagare sätter den händelsen i samband med mordet, men har ingen misstänkt för skjutningen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista