Ulricehamn

Lassalyckan dyrare än beräknat

Kostnaden för den nya idrottsanläggningen vid Lassalyckan i Ulricehamns stiger. Notan beräknas nu hamna på 141 miljoner kronor om allt byggs.

Anläggningen innehåller fyra 11-mannaplaner och två 7-mannaplaner för fotboll, samtliga med konstgräs. Två planer förbereds för vinterbruk, båda med belysning och den ena även med uppvärmning.

I kostnaderna ingår läktare, klubbstuga och nya omklädningsrum med duschar även för allmänheten, samt en friidrottsanläggning vid närbelägna Tingsholmsgymnasiet.

Kostnaden är högre än vad som tidigare angetts och gäller om hela anläggningen ska byggas. Politikerna i Ulricehamn ska senare i december ta beslut om allt eller bara delar av planen ska byggas. Tidigare har taket för anläggningen satts till 106 miljoner kronor.

Vägverket bidrar med 16 miljoner kronor för att kommunen måste flytta den gamla idrottsanläggningen vid Vistavallen för att den nya motorvägen ska gå där.

Ekonomichefen har tidigare varnat kommunen för att låna pengar till kostnaden som motsvarar en skattehöjning på över en krona under två år.

Många klagomål har framförts mot den nya anläggningen, framför allt av grannar till den nya tillfartsvägen till Lassalyckan. Men klagomålen har avvisats och regeringen har gett klartecken till planerna för utbyggnaden av Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn.

Målet är att den nya anläggningen ska börja byggas nästa år och vara klar 2011.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista