1 av 2
Foto: Staffan Löwstedt /Scanpix
2 av 2
Borås

Teater om klimathotet på Navet

Hur lång tid har vi på oss att ta itu med klimathotet innan det är för sent? Den frågan ställs i föreställningen Frossa, en brännhet klimatfars av teatergruppen Barbara från Stockholm.

Förra veckan spelade de i Köpenhamn där klimatförhandlingar nu hålls, och idag kom turen till Navet i Borås gymnasieelever fick se föreställningen.

– Vi gör det som en Power Point-presentation där man går igenom lite vad som händer. Lite inspirerad av Al Gore med alla kurvor och berättar hur förhandlingarna går om alla oenigheter, säger Adriana Savin är en av skådespelarna.

Med en stor portion humor och dramatik demonsterar och diskuterar Adriana Savin och hennes skådespelarkollegor Johan Ehn och Anders Jansson klimathotet. Fakta varvas med skämt om tillståndet på vår jord och avslutas med en dialog med publiken om vad vi kan göra för att förändra och minska utsläppen.

Kristina Butros var en av skoleverna som såg föreställningen idag.

– Jag tyckte den var jättebra. Man undrar hur länge vår jord kommer hålla. Vi måste sköta om den nu för man blir ju lite orolig att något hemskt ska hända snart, säger Kristina Butros.

Charlotte Brunmark
charlotte.brunmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista