Diverse dopingpreparat. Foto: Stockholmspolisen/Scanpix.
borås

Samarbete ska minska dopningen

Dopning är ett stort problem för gymen i Borås, och för att få bukt med detta ska kommun, polis och gym starta ett nytt antidopningssamarbete. Per-Olof Ekström är delägare i IS Sportcenter, och glad för samarbetet.

Tanken är att ett större antidopningssamarbete ska få ned kostnaderna för exempelvis dopningstester och ge bättre genomslagskraft i kampen mot den utbredda dopningen.

Projektet involverar kommunens missbruksenhet Cedern, kommundelarna, polisen samt så många som möjligt av gymen i Borås.

Det har gjorts satsningar mot dopning på gymen i Borås tidigare, men ingen som fungerat långsiktigt, något Per-Olof Ekström hoppas det ska bli ändring på nu.

– Det är en hög kostnad att göra det här själv. Eftersom vi tar klart avstånd från dopningen är vi därför tacksamma för att få vara med i satsningen, säger Per-Olof Ekström. Vi hoppas att det här samarbetet ska forstätta och att vi på så sätt ska få ner dopningen.

Rickard Pinar är en flitig besökare på IS Sportcenter, och han gillar satsningen mot dopningen:

– Det kommer säkert att försvinan en del folk som är lite störiga, säger han.

Jesper Ingevaldsson
jesper.ingevaldsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista