1 av 3
Den översta symbolen bör förbjudas, tycker Borås informationschef
2 av 3
Ingemar Persson, chef på Servicekontoret (Foto: Bo Thorin/SR Sjuhärad)
3 av 3
Annica Magnusson, informationschef i Borås. (Foto: Bo Thorin)
borås

Kritik mot gemensam logotype

Bilden av Borås måste bli enklare och tydligare. Det anser kommunens ledning och har satt igång med att standardisera kommunvapnet med text som pryder brevpapper, bilar och kläder. Men flera motsätter sig upprensningen i "logotype-djungeln".

Det finns en stor stolthet på Servicekontoret över den egna verksamheten och man profilerar sig med en egen logotype, två gröna pilar runt namnet. Lite mindre och lite vid sidan om finns Borås Stads vapen med ullsaxarna. Båda symbolerna vill man ha kvar.

Men nu vill kommunledningen rensa upp i skogen av symboler på de olika förvaltningarnas brevpapper, bilar, byggnader och så vidare.

Flera förvaltningar i Borås protesterar och politikerna har inte bestämt sig än.

Men det har Borås informationschef Annica Magnusson. Exempelvis tycker hon inte att Servicekontorets symbol med pilarna ska få vara kvar:

– Nej, ska en logotyp användas så är det Borås Stads logotyp, säger hon

På Servicekontoret reagerar Ingemar Persson starkt:

– Vi skulle inte kunna fungera effektivt utan vår profil och skulle inte uppfattas som en leverantör som jobbar på konkurrensmässiga grunder, säger han.

– Det är viktigt att vi har en egen profil så att kunderna kan skilja oss från andra leverantörer.

Bo Thorin
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista