Per-Erik Eriksson på AF. Foto: Jesper Ingevaldsson
Sjuhärad

Stafett på arbetsmarknaden

En halv miljon svenskar kommer att pensioneras fram till 2013, och deras platser behöver fyllas. Därför drar nu Arbetsförmedlingen igång satsningen Stafetten, som ska hjälpa arbetsgivare att enkelt slussa in ny och yngre personal.

Det ska dessutom hjälpa unga in på arbetsmarknaden. 

– De här pensionsavgångarna är relativt säkra, och stafetten går helt enkelt ut på att man v'clar över från de äldre till de yngre, säger Per-Erik Eriksson, verksamhetschef på Arbetsförmedlingen i Borås.

Hjälp med rekrytering, gratis praktikanter, och halva lönen betald under en överlappningsperiod. Det är några av de lockbeten som Arbetsförmedlingens satsning stafetten använder för att få arbetsgivare att slussa in ny personal i organisationen, nu när en halv miljon svenskar ska pensioneras fram till 2013.

Och Per-Erik Eriksson hoppas på ett stort intresse från arbetsgivarna.

– Vi tror att de flesta arbetsgivare är medvetna om sin situation på företaget, det här berör stora delar av näringslivet.

Jesper Ingevaldsson
jesper.ingevaldsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista