1 av 2
Potthål orsakar många skador. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
2 av 2
Borås

Bilist putt efter potthålsskada

Ett hål i Lars Kaggsgatan på Kristineberg i Borås i somras har lett till ett skadeståndskrav på Borås Stad. Morgan Nilsson kom då med sin bil och körde inte ont anande ned i hålet.

Det var Borås Energi som enligt Morgan Nilsson, hade hållit på med arbeten i Lars Kaggsgatan i två års tid men slutligen i somras blivit klara och tagit bort alla varningsskyltar och avspärrningar. Men det var ännu inte asfalterat och ett potthål fanns alltså kvar.

– Jag fick lämna in bilen, det kostade 1 200 kronor, säger Morgan Nilsson, som ringde gatukontoret, och inom ett par dagar var hålet lagat.

Men hans ersättningskrav har avvisats. Borås stadsjurist Lars-Olof Danielsson har sagt att man inte kan kräva att kommunen konstant ska ha uppsikt över varje gata.

Vem som egentligen bär ansvaret är dock oklart, gatukontorets underhållschef Sören Johansson menar att Borås Energi är ansvariga och borde sett till så att gatan återställdes. Jonas Holmberg, marknadschef på Borås Energi, menar dock att asfaltering är gatukontorets ansvar:

– Jag vill inte kommentera det enskilda fallet, men generellt är att om vi har orsakat en skada så ersätter vi, säger Holmberg.

Bo Thorin
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista