1 av 2
Kent Schill, butiksägare, Grimsås. Foto: Sofia Boo, SR
2 av 2
Tranemo

Grimsås samhälle dör

Beskedet att byns enda matbutik har gått i konkurs är är bara ett dystert besked i en lång rad som gör att Grimsås samhälle dör.
Nyligen stängde pizzerian och biblioteket har lagts ned. Med matbutiken försvinner också apotek, posttjänsterna, systembolaget och ATG-inlämningen.

Nästa vecka stänger Grimsås enda matbutik, icabutiken Matrutan. Kent Schill har drivit butiken i 13 år och igår kom konkursbeskedet efter många års kämpande för att klara butiken.

50-55 timmar i veckan har Kent Schill arbetat i sin butik under 13 års tid, men stenhård konkurrens med stora butiker i centralorten Tranemo och prisjakten från kunder har gjort att Matrutan nu gått i konkurs.
Färskvaror har han sålt bra säger han och i butiken gapar nu många hyllor tomma men samtidigt finns det varor som ex. konserver och tvättmedel som inte säljer alls och dom hyllorna är välfyllda.

Förutom butiken så förses även grimsåsborna av varor från apoteket, systembolaget och posttjänster. Allt detta försvinner även det nästa vecka. Pizzerian och biblioteket har ockspå stängt.

– Just nu stänger allt, det blir mörkläggning, säger en besviken Kent Schill.

Sofi Boo
sofia.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".