Äspered

Strömlöst väster om Tolken

Ett 70-tal hushåll norr om Äspered men i Ulricehamns kommun saknar el. Vattenfall uppger att man hoppas ha löst problemen senast vid 13-tiden.

Bortsett från det tycks inte nattens snöoväder ställt till med några större problem, vare sig för kollektivtrafiken eller för övrig bilism.

Det har snöat ett par decimeter under natten men det har varit lätt snö och förutom att 77 hushåll norr om Äspered, alltså öster om Borås, saknar el så rapporteras inte om några elavbrott i Sjuhärad på energibolagens hemsidor.

Vad gäller de strömlösa abbonenterna norr om Äspered så säger Vattenfall att man inte vet när felet kan vara avhjälpt.

Trafiken har förstås varit begränsad och några större olyckor har, vad känt, inte skett. En taxi körde av vägen vid Tullamotet i Borås, det är det enda som rapporterats till polisen.

Några störningar i kollektivtrafiken har inte heller rapporterats förutom att bussarna inte kan ta sig upp för Ögärdsbacken i Viskafors. Det berör linje 155 - som dock går som vanligt i övrigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista