Tidigare publiceringar

Kommunalråd beklagar nedläggning

Flera butiker har lämnat de små orterna i Tranemo kommun på senare år. Senast i raden är mataffären i Grimsås. Kommunalrådet i Tranemo, centerpartisten Crister Persson har svårt att hitta lösningar på att butiker lämnar byarna men kommunledningen jobbar för att minska känslan av att de som bor utanför centralorten Tranemo ska känna sig glömda

– Det här är ju en väldigt tråkig utveckling. Under en inte allt för lång tid så har ju nedläggningar av matvarubutiker skett i Sjötofta, Ambjörnarp, Nittorp, Ljungsarp och nu Grimsås.

Christer Persson säger att man för diskussioner med Byalagen där de får avstämningar kring hur läget är, men att man nog kan utveckla det.

– Vi har en känsla av att många tycker det är vi och dom och att det ska ha tagits pengar för att placera i centralorten Tranemo och nu är det ju oftast inte på det sättet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".