Svenljunga

Razzia mot Red Devils

På torsdagskvällen gjorde polisen ett tillslag mot mc-klubben Red Devils i Svenljunga. I lokalen hittades mindre mängder med narkotika och nio personer greps för narkotikabrott. De har nu släppts från häktet i Borås.

Tillslaget mot Red Devils i Svenljunga föregicks av att polisen först grep en person, en man, i Borås - vid halvsju-tiden på kvällen. Mannen, som har anknytning till mc-klubben, hade en mindre mängd narkotika på sig.

– Men jag vill inte gå in på var han greps, säger Leif Rundberg som är kommissarie vid roteln för grov brottslighet i Göteborg och som handlägger ärendet.

Efter beslut av åklagaren slog ett stort antal poliser från Borås och Göteborg sedan till mot Red Devils lokal i Svenljunga. Nio personer fanns i lokalen och de togs med för provtagning efter misstankar om narkotikabrott.

Enligt Leif Rundberg gick tillslaget lugnt till. De personer som togs med för provtagning släpptes senare.

I lokalen hittade polisen mindre mängder narkotika men man vill inte säga vilken typ av narkotika det handlar om.

I höstas gjorde polisen tillsammans med kronofogdemyndigheten ett stort tillslag mot Red Devils i Svenljunga samt på en adress i Hjo. Då beslagtogs flera fordon tillhörande medlemmar i klubben. Tillslaget gjordes med anledning av de stora skulder som de aktuella medlemmarna har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".