Victoria Svensson. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Stockholm

Vickan vill valsa hem i stugorna

Fotbollsspelaren Victoria Svensson från Rånnaväg har en lång meritlista av SM-medaljer och landskamper som spelare men ikväll debuterar på en annan arena - nämligen som dansare i det populära tv-programmet Let´s dance i fyran.

Victoria Svensson med partnern Anders valsar ut som par nummer två i kväll - i just vals. Victoria Svensson litar till sin träningsvilja och sitt fokus för att klara uppdraget:

– Även om jag har satt valsen tio gånger på träning så är det ju i kväll det gäller. Det kan nog bli svårt att komma rätt igen om man kommer fel i början, säger Victoria Svensson, som har haft otaliga framgångar i både SM och VM och som dessutom tilldelats den finaste utmärkelsen en fotbollsspelare kan få - Diamantbollen, men dans är nytt för henne:  

– Fotbollen sitter ju i ryggmärgen men det gör inte riktigt dansen, men jag gillar utmaningar, säger Svensson som också tror att eventuell framgång i Let´s dance beror på i vilken omfattning hon "går hem i stugorna".

Jon Koldenius
jon.koldenius@sr.se

Silvia Rydberg
silvia.rydberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".