Borås

Strömavbrott i centrala Borås

Uppdaterad: 16:13
Ett stort strömavbrott drabbade centrum i Borås vid lunchtid. Den höga belastningen på elnätet gjorde det svårt för Borås Energi att komma tillrätta med problemen. Och i Åhlénsvaruhuset fungerade varken kassor eller dörrar.

-- Vi fick se till så att ingen kom in för vi kunde ju inte ta betalt eller någonting, säger Sara Ljunggren som arbetar på Åhléns i centrala Borås och som alltså drabbades av ett stort strömavbrott under lunchtid.

Felet beror på att en transformator som matar ström till stora delar av centrum kopplades ifrån, enligt, Bertil Thilander som är nätchef på Borås Energi nät. 

Avbrottet skedde vid 12-tiden och var åtgärdat två timmar senare. Två kabelfel på två olika ställen i centrum konstaterades senare. Vad som orsakat felen var oklart.

Den höga belastningen på elnätet gjorde att det har varit svårt för Borås Energi att komma tillrätta med problemen under strömavbrottet.

– Det är hög belastning på nätet. När man kopplar på så kopplar det ifrån, säger Bertil Thilander.

Även lasarettet i Borås har drabbats av återkommande strömavbrott under dagen. Reservaggregatet på lasarettet har gått igång från och till.

Mattias Johansson
mattias.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".