Högskolan Borås

Vattenläcka på 7:e våningen

En vattenläcka drabbade Högskolan i Borås i dag.  Det var på sjunde våningen som vattenläckan inträffade och till en början befarade man det värsta.

Räddningstjänsten fick larmet strax före klockan elva på förmiddagen och hittade läckan på våning sju.

Vid halv ett -tiden var läckan åtgärdad men Räddningstjänsten vågade inte säga någonting hur allvarliga skadorna var. Vattenläckan för någon vecka sedan på Borås Arena fanns i färskt minnde där det blev skador för mångmiljonbelopp.

Vid inspektion så visade det sig att skadorn trots allt var begränsade. Vattnet hade sökt sig genom ett schakt och verkar inte ha  skadat de underliggande våningarna allt för mycket. På våning tre hittade man lite vatten vid en vägg.

– Vi har haft tur. Jag har inspekterat skadorna och de är mindre än befarade. Hittade inte mycket på de underliggande våningarna mer än på våning tre och det var inte mycket. Vattnet verkar inte ha sökt sig genom taken, säger Antero Hallberg  som representerar Akademiska Hus som är fastighetsägare. 

 Även i Torghuset på Lilla Brogatan uppstod en vattenläcka men där var omfattningen mindre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".