1 av 2
Brevbäraren Ulf Göransson. Foto: Mina Benaissa
2 av 2
Borås

Dåligt skottat vid lådan - då fryser posten inne

Decimeterhöga snödrivor på trottoarer gör det svårt för brevbärarna att komma fram.
Det är dåligt skottat på många håll och man har dom senaste dagarna tvingats hoppa över vissa lådor som varit svåra att komma åt och istället lämnat en lapp om utlämningsställe.

– Folk ringer in och undrar varför de inte får någon post, vi får försöka förklara att vi kan inte gå ur vid varje brevlåda när vi kör med bil, säger Ulf Göransson, lagledare och brevbärare på Hulta i Borås.

Snö som plogas upp på trottoarer vid villor och radhus - det kan man inte göra så mycket åt - men allt för ofta blir den liggandes där helt orörd - och det gör svårt för Ulf Göransson och hans kollegor att komma åt lådorna. I dom fallen det inte går lämnar dom en lapp - lite råd om hur det gärna få se ut och att posten finns att hämta upp.

-- Egentligen ska man skotta ett par meter innan lådan, så att vi kan köra in, säger Ulf Göransson.

Tanken är egentligen att man ska kunna köra in postbilen invid trottoaren - men det är nästan omöjligt att tänka på nu, Ulf ställer bilen och går gatan upp med posten i handen. Men några tag med skyfflen hade underlättat och förbättrat arbetsmiljön för honom och hans kollegor. 

– Vi måste bli tydligare med det här på Posten, alltså hur det ska se ut, säger Ulf Göransson.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".