1 av 2
Anne Ludvigsson, VD för Ludvig Svensson. Foto: SR Sjuhärad
2 av 2
KINNA

Ludvig Svensson varslar 42

Textilföretaget Ludvig Svensson i Kinna varslar 42 anställda om uppsägning. Orsaken är att försäljningen minskade under förra året med hela 32 procent.

Enligt företaget skjuter kunderna skjuter upp investeringar och växthus byggs nästan inte alls. En stor del av försäljningen går också på export bland annat till Ryssland som haft en vikande marknad.

Förra året 2009 har varit ett tufft år för Ludvig Svensson. Efterfrågan sjönk dramatiskt och moderbolagets försäljning sjönk med en tredjedel. Företagets speciella produkter som klimatvävar för växthus och möbeltyger drabbades speciellt hårt.

”Kunderna skjuter helt enkelt upp sina beslut att investera i nya vävar och nya växthus byggs knappt alls i dagsläget”, skriver företagets VD, Anne Ludvigsson, i ett pressmeddelande.

Företaget kan inte se någon ljusning under det här året utan man tror på en fortsatt svag marknad med en försäljning på ungefär samma nivå som 2009.

Totalt varslas 42 anställda, 34 kollektivanställda och 8 tjänstemän.

För knappt ett år sen varslade företaget 25 anställda om uppsägning och under hösten har personalen arbetat fyra dagar i veckan. Under jul och nyår har fabriken varit stängd under två  veckor.

Fackliga förhandlingar har inletts och personalen informeras under dagen.

Fakta Ludvig Svensson

             2009            2008

Oms       380 msk       572 msk
Anst.      237              267

Anställningssiffrorna är för Sverige. Efter varslet räknar LS med att ha 195 anställda i Sverige.  Exportandelen är 83 procent. Företaget ägs av familjen Ludvigsson där Anne Ludvigsson är VD och hennes bror Anders Ludvigsson är vice VD.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista