Två trafikolyckor i Sjuhärad

Två trafikolyckor inträffade under dagen i Sjuhärtadsbygden. Den första inträffade utanför Dannike vid 13-tiden. Vid en annan olycka på länsväg 156 vid Björlandskrysset nära Hällingsjö.

En singelolycka inträffade för en vid 13-tiden mellan Gånghester och Dannike i höjd med Draered.

En bil voltade och hamnade på taket. En person blev lindrigt skadad. Han lyckades ta sig ur bilen och fick i väntan på ambulans sitta i en bil som stannat vid olycksplatsen och fördes sedan till Borås lasarett för omplåstring.

Vid en annan olycka körde en bil av vägen vid Björlandakrysset på länsvägen 156 vid Hällingsjö strax före klockan 15. Bilen som kom från Göteborg körde rakt fram i den svaga kurvan stax efter avfarten till Sätila och stannade ute på åkern. Bilföraren hittades medvetslös i bilen men det är oklart om mannen hade blivit skadad eller blivit hastigt sjuk. Mycket tyder på att mannen måste ha drabbats av något hastigt, det fanns inga bromsspår alls på platsen.

En ambulanshelikopter larmades och gick också ner vid olycksplatsen men efter att mannen blev kontaktbar så fördes han till Borås lasarett med ambulans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".