1 av 3
Många barn stog på nya skidor i Ulricehamn i dag. Foto: Lotta Brunmark, SR
2 av 3
3 av 3
Med nya skidor övade en del barn för första gången. Foto: L Brunmark, SR.
Ulricehamn

Nya skidor till förskolebarn

I samband med Svenska skidförbundets 100-års jubileum har Vattenfall skänkt skidutrustningar till skolor så att fler barn ska upptäcka glädjen i att åka skidor. Ulricehamns IF skidor och förskolan Myrstacken i Ulricehamn blev uttagna till att delta i projektet - och idag invigdes den nya utrustningen.

– Dom får skidor, skidskor och stavar, säger Marie Carlén, förskollärare.

Idag var det premiär för de nya skidorna på Lassalyckan i Ulricehamn. Projektet kommer att vara i två år och syftet är att få barnen att bli intresserade av skidåkning.
Ett kriterie för att delta i projektet är att skolan ska samarbeta med en skidförening, i det här fallet Ulricehamns IF skidor, med förhoppningen om att rekrytera fler till föreningen och kanske hitta morgondagens Hanna Falk.

En som fått upp ögonen för längdskidåkning är sexåriga Ida - och hon vet hur man är klädd för en dag i spåret.

Hon räknade upp allt från underställ, termoställ, fliströja, jacka och flisbyxor. Idas kompis Linnea vet att det ska börjas i tid om man ska bli riktigt bra.

– Jag känner att jag blir bättre och bättre för varje gång.

Charlotte Brunmark
charlotte.brunmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".