Borås

Många lurades köpa elektronikvaror

En 26-årig boråsare begärs häktad misstänks för grovt bedrägeri. Under det senaste halvåret har han lurat 17 personer att handla elektronikvaror på olika nätsajter men inte levererat en enda produkt.

Nu vill åklagaren få mannen häktad annars riskerar han att fortsätta att lura människor. Mannen är tidigare dömd för flera fall av liknande bedrägerier. 

Han lägger ut olika produkter som Iphone, mobiler, playstation och andra elektroniska produkter på webbsidor, som Blocket, Tradera och liknande. Försäljningsbeloppen ligger på ett par tusenlappar.

Han har dels använt sitt eget konto men också bekantas konton dit pengarna slussats, så det har varit relativt lätt att spåra honom.

Erkänner brott
– Mannen erkänner det vi misstänker honom för. Jag räknar med att han blir häktad eftersom det är mycket sannolikt att han fortsätter med bedrägerierna, säger kammaråklagare Kajsa Sundgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".