Borås

Invandrare ska få större chans

Det har blivit svårare att vara invandrare i det svenska samhället. Därför har en grupp boråspolitiker försökt ta fram förslag på hur man ska underlätta för invandrare att känna sig som en del av samhället.

Arbete är mycket viktigt för oss alla och vår självkänsla. Det har politikerna snabbt förstått när man med enkäter, intervjuer och studiebesök försökt hitta förslag på hur villkoren ska förbättras för invandrare.

Att ta fram praktikplatser och sommarjobb är några av förslagen som gruppen ska presentera för kommunstyrelsen senare i vår.
Man kommer också att peka på brister i svensklärares kompetens och mottagandet av personer med svåra krigs- och krisupplevelser.

Precis som många andra håll i Sverige är Borås en ort där invandrarna till stor del står utanför. I gruppen som ska föreslå förbättringar för invandrare har till exempel bara en av politikerna invandrarbakgrund, Vägvalets Jaana Ben Maaouia.

– Det är ju något vi också ser i många partier att vi har en alldeles för dålig representation av människor med annan etnisk bakgrund, och vår grupp är väl en avspegling av det, säger Annette Persson Carlson (m).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".