Borås

Frias för mord - döms för ofredande

Den 25-årige man som stod åtalad för mordförsök på en 20-årig kvinna i Borås frias av tingsrätten, eftersom det saknas ordentlig bevisning.

Det var i slutet av november förra året som den 20-åriga kvinnan attackerades när hon var på väg hem till sin lägenhet på Hässleholmen efter att ha varit på bio. Mannen fick ned kvinnan på marken och dunkade hennes huvud i asfalten, han högg henne även med en kniv så att ena lungan punkterades.

En 25-årig man greps som misstänkt men tingsrätten valde alltså att fria mannen från misstankarna. Även om den unga kvinnan identifierade honom vid en fotokonfrontation anser tingsrätten att bevisningen brister. Kvinnans uppgifter har varit osäkra, dessutom var det mörkt vid angreppet och kvinnan ska bara ha sett angriparen på håll. Inget annat binder 25-åringen till angreppet, han har också förnekat gärningen.

Mannen fälls dock för att ha blottat sig för flera olika kvinnor och flickor, den yngsta 13 år - också detta på Hässleholmen. Mannen fälldes mot sitt nekande. Samtliga händelser inträffade under några dagar i slutet av förra året.

Straffet blev en månad i fängelse men eftersom mannen redan suttit frihetsberövad den tiden då utredningen pågått försattes han nu på fri fot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista