Borås

Borås samarbetar med filmfestival

Idag drar Göteborgs internationella filmfestival igång. Borås konstmuseum samarbetar med festivalen och Atalante - scenen för samtida konst, och har bjudit in ett antal konstnärer till ett videokonstprogram.

För andra året i rad arbetar Borås konstmuseum med filmfestivalen i Göteborg. Förra året visade man delar ur sin videokonstsamling och i år ingår man i filmfestivalens tema som är "sharing" - att dela med sig. Videokonstprogrammet kommer att genomsyras av temaordet och handlar om till exempel musik, miljö och hur vi delar på det offentliga rummet.

Att låta gäster få bjuda in ytterligare kollegor verksamma i bland annat New York, Berlin och Tokyo är ungefär som att rulla iväg en snöboll i videkonstlandskapet, menar Petra Johansson, intendent för rörliga bilder på Borås konstmuseum.

– Det känns roligt att jag som intendent kan släppa kontrollen och låta konstnärerna Peter Uhr, Anna Asplind, Andreas Nilsson och Fredric Gunve bjuda in kollegor. Det ska bli spännande att se vart det tar vägen, säger Petra Johansson.

Charlotte Brunmark
charlotte.brunmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".