herrljunga

Fler avhopp från Kommunens väl

Nystartade partiet Kommunens väl gjorde ett succéval 2006, och blev Herrljungas största parti med nästan 30 procent av rösterna. Sedan dess har det gått utför: med samarbetssvårigheter och avhopp. Och nu hoppar också partiets ordförande Harri Grönman av.

Harri Grönman lämnar sina uppdrag i kommunens högsta ledning och fullmäktige. Och han är inte den förste, sedan 2006 har totalt elva av partiets politiker hoppat av.

2006 gjorde det då nystartade partiet Kommunens väl succé - fick nästan 30 procent av rösterna. Något som skakade om i politiken i Herrljunga ordentligt, sedan dess har det varit en ganska turbulent tid med en hel del samarbetssvårigheter.

Men trots att partiet blev Herrljungas största har man inte lyckats driva igenom sin huvudfråga, att öppna Annelundsbadet igen. Men Grönman vill inte kalla det ett misslyckande.

– Om ingen lyssnar och man inte får gehör för den politiken man för är det naturligtvis svårt att få igenom sina förslag, säger han.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista