Minskad efterfrågan arbetskraft

Behovet av arbetskraft minskade under förra året i Västra Götaland, samtidigt som antalet varsel ökat kraftigt. Det visar nya siffror från Länsarbetsnämnden
Behovet av arbetskraft är inte lika stort längre och det märks på att företagen inte anmäler så många lediga platser till arbetsförmedlingarna.Trots det fortsätter ändå arbetslösheten att minska, även om det går långsammare nu än tidigare. 2001 blev ett år då väldigt många företag varslade sina anställda om uppsägning. Men trots de negativa siffrorna klarar sig Sjuhäradskommunerna bättre än de flesta andra i länet och återigen är Bollebygd den kommun i Västra Götaland med lägst arbetslöshet. Enligt statistik från länsarbetsnämnden var 3,6 procent av befolkningen i Västra Götaland arbetslös den sista december. Totalt var 34.594 personer arbetslösa i Västra Götaland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".