borås

Arbetsmiljöverket kräver utredning

Nu kräver Arbetsmiljöverket att det görs en psykosocial kartläggning av arbetsmiljön på Tillstånds- och överförmyndarenheten i Borås. Bland annat har enhetschefen och politikern Christina Brandt anklagats för att ha mobbat en underordnad.

– Det har varit problem tidigare och därför vill vi att det görs en psykosocial kartläggning, säger Inger Högstedt på Arbetsmiljöverket, med anledning av att verket nu kräver att Borås kommun utreder mobbningsanklagelserna mot den moderata politikern Christina Brandt.

Christina Brandt, som är ordförande för Sjöbo kommundelsnämnd, anklagades tidigare för att ha mobbat en underordnad. Detta sedan det kommit fram att Brandt i sitt arbete som chef för tillståndsenheten, gynnat två krogar i stan med längre öppettider. Det hela anmäldes till Arbetsmiljöverket som i måndags var i Borås för att höra de olika parterna.

Då kom det fram att det har varit problem även tidigare på avdelningen. Arbetsmiljöverket kräver nu att kommunen görs en psykosocial kartläggning av arbetsmiljön. Något som har skett en gång tdigare.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".