OS Skidor

Hanna Falk får träna igen

Hanna Falk, OS-hoppet från Ulricehamn, kan börja träna igen. Beskedet kom sedan hon undersökts vid ankomsten till OS-byn i Whistler i natt svensk tid.

Det var inför världscupsprinten i lördags som Hanna Falk fick känningar i ena ljumsken och avstod tävlande. Senare konstaterades att hon hade en inflammation i ljumsken.

Efter att ha missat tre dagars skidträning kom hon med delar av längdlandslaget till Whistler från lägret på Vancouver Island i natt.

I dag kan hon börja träna på skidor igen.
-Hon är klart bättre i ljumsken. Men hon får bara gå lätt på skidor i morgon. Det är ordern från läkaren Klas Östberg och sjukgymnasten Karsten Kaping, säger längdlandslagets presschef Torbjörn Nordvall till TT.

Den klassiska OS-sprinten avgörs på onsdag. Hanna Falk har seglat fram som ett medaljhopp i OS efter världscupsegrarna i sprint i Düsseldorf före jul och Otepää, Estland, i mitten av januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".