Borås

Modeforskning ska locka designers

Nu ska Borås en gång för alla bli en modestad. I ett nytt forskningsprogram som heter M3 - mode, miljö och marknad - ska högskolan försöka göra Borås attraktivt för de stora designerna och modeföretagen.

I det nya forskningsprogrammet M3 - mode miljö och marknad - ska högskolan bland annat studera framgångsrika modeföretag och varför de lyckats. Högskolan har redan ett forskningsprogram som heter "Smart Textiles", där fokus ligger på design och teknik. I nya M3 vill man så att säga sluta cirkeln och komplettera "Smart Textiles" genom att studera design i förhållande till management med ytterligare fokus på mode och miljö.

– Våra förhoppningar är att det här ska växa sig starkt och tilldra sig intresse från modeföretag, regionalt och nationellt, men även från akademin, säger Björn Brorström, prorektor på Högskolan i Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista