Freestylecross ska rädda Borås arena som evenemangsarrangör. Foto: AP.
Borås

Borås arena satsar på motorsport

I slutet av maj arrangeras motorcrosstävlingar på Borås Arena. Tanken är nu att anläggningen ska bli en publikmagnet för annat än fotboll.

Den 28 Maj kommer motorcross tävlingar arrangeras på Borås Arena. Tanken är nu att arenan ska vara just en evenemangarena, men det har bara varit fotbollen som har lockat folk.

Nu hoppas förvaltningschefen för fritidskontoret Hans Forsman att motorcrossen ska dra folk till Arenan.

– Vi måste mata på och vara tålmodiga, och jobba på för det tar tid innan folk vänjer sig vid att det går att se andra grejer på arenan.

Om man räknar bort fotbollen är det inte mycket som har lockat folk till arenan. Inte två upplagor av showen Diggilo, och inte ens Sir Elton John i somras.

Motorsporten kanske kan vara svaret, och nu testas Supercross och freestyle. I slutet av maj kommer arenan att fyllas med grus och en hinderbana med hopp byggas upp.

– Borås är en stad som är på igång, och det är så mycket som händer här. Jag tror att Boråsarna känner att "det är vi som gör staden", och att många kommer att komma till det här, säger Thomas Aremark från Extreme sport events. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista