1 av 2
Plogarna har fullt upp foto:Sofia Boo
2 av 2

Fullt upp för plogare i Sjuhärad

Mycket snö har fallit under natten och det är stora problem i trafiken runt om i Sjuhärad. Hundratals plogare runt om i området jobbade under lördagen för fullt för att se till att vägarna blir framkomliga.

Ja och det finns gott om snö att ploga undan för Peter Holmsten en av många som under lördagen fick tillbringa många timmar för att ploga. Han började klockan 04.30 och vet inte när han kan gå hem för dagen. 

– Tills jag är någorlunda färdig och tills det slutat snöa.

Det kan ha kommit upp mot en halvmeter snö på sina håll i sjuhärad under natten och det har lett till problem för såväl byggnader, väglaget och buss o tågtrafik. Flera tåg är inställda. däribland alla turer mellan Borås och Varberg och mellan Herljunga och Uddevalla. Och där kommer det inte sättas in ersättningstrafik.

Även Västtrafik har stora problem med sin trafik och på Västrafik uppmanar man resenärer att kontrollera med Västtrafiks hemsida innan man reser: www.vasttrafik.se/

Vägverket råder tillf örsiktighet på vägarna och SMHI att man stannar hemma om man inte absolut måste ut, något plogaren Peter Holmsten också tycker.

– Ja det tycker jag verkligen att man ska göra, säger han innan han kör vidare.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".