Snön ligger djup på taken...Foto: Jan-Åke Thorell
Sjuhärad

Snön stänger hallar och skolor

Flera skolor och idrottsanläggningar hålls stängda i Sjuhärad. På grund av all snö på taken kan man inte kan garantera att det är säkert att vistas där.

Alla idrotts-, sport- och simhallar som ägs av Borås Stad, samt även Hestra midgårds idrottshall hålls stängda tillsvidare.

Kerstinsgården och Gånghesterskolan är inte stängda under måndagen. Tidigare har beskedet varit att skolorna skulle hållas stängda eftersom kommunen var osäker på takkonstruktionerna. Efter överläggningar under söndagkvällen beslöt kommunledningen att skolorna är öppna som vanligt.

I Bollebygd har skolornas idrottshallar stängts tillsvidare. Övriga delar av skolorna är öppna som vanligt.

Alla gymnastiksalar i Mark är åter öppna, förutom Stommenskolan gymnastiksal som hålls stängd tillsvidare. När det gäller idrottshallarna så är Horredshallen och Ängshallen öppna igen, övriga hallar är ännu stängda.

I Svenljunga är följande skolor stängda - uppdat 14.25:
Furubergsskolan, Bergsäter förskola (försiktighetsåtgärd öppnar åter tisdag morgon), lågdelarna på Sexdrega och Hillareds skola. Paviljong samt mediatek på Mogaskolan stängda (försiktighetsåtgärd).
From tisdag: Mogaskolan årskurs 7-9

Övriga verksamheter som är stängda:
Bergsäter dagcenter.

Idrottshallar: Moga fritids idrottshall, Landbo, Hillared, Sexdrega, Holsljunga, Överlida och Mårdaklev.

All verksamhet fungerar som vanligt i Tranemo och Herrljunga kommuner.

I Ulricehamn hålls alla kommunala idrottshallar, samt sim- & sporthallen och ishallen, tillsvidare stängda. Alla skolor hålls öppna. Däremot kan del av skola eller annan verksamhetsbyggnad tillfälligt stängas av tills skottning av tak är slutförd.

I Vårgårda kommun är Vårgårda sporthall. Nårunga sporthall och Lena sporthall stängda tills vidare

Uppdaterad information finns på kommunernas hemsidor:
www.boras.se
www.bollebygd.se
www.mark.se
www.svenljunga.se
www.tranemo.se
www.ulricehamn.se
www.herrljunga.se
www.vargarda.se

Borås Hockeyklubbs match i allsvenskan i dag mot Oskarshamn är inställd då taket på Ishallen skall skottas. Matchen spelas i morgon. Även gammaldansen i Boråshallen i morgon tisdag är inställd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".