Mark

Improviserat på Fritslaskolan

Marks kommun valde i helgen att stänga samtliga skolor, och idag är fortfarande ett antal skolor stängda, helt eller delvis.

– En dag gör inte så mycket, det är inte hela världen, de kan hitta på någonting annat, säger Anders Norén, rektor på Fritslaskolan.

Det har varit lite improviserat på Fritslaskolan i dag. Den avdelning år 3 till 5 går samt vissa delar av högstadiet och biblioteket har varit avstängt under dagen. Fastighetsskötaren Morgan Larsson och hans kolleger började skotta taken med snöslunga och skyttel redan klockan sju i morse och beräknar fortsätta hela dagen.

– Det är ungefär 60 centimeter snö på taken här, säger Morgan Larsson.

Fritslaskolan är inte den enda som stängts, i helgen fattade kommunen beslutet att stänga samtliga skolor - tills dess att man hunnit kontrollera dem säkerhetsmässigt. Ulrika Grenfors, chef för lokalförsörjningen, säger till Radio Sjuhärad att man tar det säkra före det osäkra. Men Timmy Öhman och Oliver Carlsson som båda går i sexan tyckte inte att det gjorde så att skolan var stängd.

– Vi gick förbi precis då de drog igång snöslungan så vi fick en massa snö på oss. Men vi slapp några lektioner, det gjorde inte så mycket, säger Timmy Öhman och Oliver Carlsson.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se