Borås

Snöskyfflarna slut i Borås

Redan i julas var det problem att få tag på snöskyfflar i butikerna. Det extrema snöläget har lett till det fortsatt är stora problem att få tag på redskap att forsla bort snön med. Det butikerna lyckas få in, går snabbt åt. Sten Gustavsson, ansvarig för Coops byggavdelning i Borås, har till exempel inga snöskyfflar att sälja i dagsläget.

– Vi fick ett lass i torsdag och de tog slut i lördags. Det är hundratals varje dag som frågar efter snöskyfflar. Och inga snöslungor finns heller, säger Sten Gustavsson.

Nej, varken skyfflar eller snöslungor att köpa alltså. Å även maskinuthyrningsfirmorna har svårt att möta efterfrågan. Ringer man till exempel till Cramo i Borås och vill hyra en snöslunga, så svarar Reijo Veijola att man tyvärr inte har någonting att erbjuda.

– Folk står i kö på snöslungorna idag. Det är många som ringer, jag har aldrig varit med om något sådan här så länge jag jobbat här, säger Reijo Veijola.

En som åtminstone har en snöskyffel är Mikael Thulin, som har en villa på Bergsäter i Borås.

– Vad ska man säga, det är bara och ligga i. Nu är det väl tillräckligt med snö, men jag nöjer mig med en skyffel istället för en snöslunga, säger Mikael Thulin.

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se