Borås

Kaotiskt för busschaufförerna

Det har klagats på kollektivtrafiken den senaste tiden med tanke på snöovädret. Busschafförerna har inte bara problem med snön utan också bilister som parkerar längst med vägkanten. Ahmet Gravcevci körde under tisdagen linje 16 i Borås och blev försenad pågrund av felparkerade bilar.

I lunchrummet på Borås lokaltrafik sitter Ahmet Gravcevci och samtalar med sina kollegor. Han har kört buss i sex år och idag är det linje 16 mot Göta som gäller. Med tanke på vädret har bussar blivit försenade och Ahmet Gravcevci säger att det är svåra små vägar i Borås. Men idag tittar solen fram och förhoppningsvis är vägarna plogade.

Många av busschaufförerna säger att många vägar är alldeles för smala och att problem uppstår när bilister parkerar vid busshållplatser vilket gör att bussen inte kan svänga in ordentligt så att resenärer kan stiga på.

– Vi har svårt att komma in då bilarna parkerar fel och måste stanna mitt i vägen för att folk ska kunna kliva på, säger Ahmet Gravcevci.

Ahmet anser att det största problemet är att bilisterna parker längst med vägkanten, speciellt detta snöväder. Det har hänt att han varit tvungen att vänta på chaufför för att fortsätta köra eftersom många vägar som sagt är väldigt smala.

Ninos Chamoun
ninos.chamoun@sr.se