Mark

Conny slogs ner då han röjde snö

Uppdaterad: 17:45
I måndags var snöröjaren Conny Ryberg och plogade i ett villakvarter i Skene. Grannarna i området var hotfulla och klagade på plogningen, och det slutade med att Conny blev nerslagen.

– Det kom en gubbe och stannade mig på vägen. Han skällde så in i helvete, säger Conny Ryberg.

Mannen ville att Conny skulle kliva ur traktorn för att titta på något som plogats sönder. När Conny klev ur ska han slagits till marken med ett knytnävsslag, och mannen försvann sedan från platsen.
Polis kallades dit för att bevaka snöröjningen när Conny Ryberg och hans kollega plogade klart.

Ryberg har tidigare haft problem med arga grannar i området, och enligt honom själv är området inte likt något annat han plogat.

– Det är knappt så att man vill köra där inne. Man känner sig hotad. De är inte riktigt kloka där tycker jag. Nästa gång kanske det är en snöskyffel de kommer med, säger Conny Ryberg.

Marks kommun inför nu nya säkerhetsrutiner för snöskottarna i kommunen. Robert Svensson är teknik- och servicechef i Marks kommun och han tycker att det är helt oacceptabelt.

– Att folk ger sig på medarbetare eller av kommunen anlitade entrepenörer när de utför ett arbete som är viktigt för samhällets funktioner är mycket upprörande. Vi har gått ut med direktiv till våra medarbetare att om de känner sig hotade så ska de avbryta arbetet och sen får vi vid behov se till att det kommer dit polis för att kunna fortsätta arbetet, och så ska det naturligtvis inte behöva vara, säger Robert Svensson.

De boende i området som nyheterna talat med har en helt annan syn på vad som hänt.

– Ska vi bara tiga? Vi bor inte i Kina, vi bor inte i Sovjet. Och så har de har hittat på en massa grejer att vi har hotat dem. Dessutom har de blivit nedslagna här borta. Stämmer det? Det är så många som klagat här så han kanske tänker att han ska sätta dit dem som klagar. Vi har inte hotat honom. Vi har sagt vad vi tyckt om snöskottningen.

Mikael Olmås
mikael.olmas@sr.se
Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se
Jesper Ingevaldsson
jesper.ingevaldsson@sr.se