Borås

Flicka brutalt våldtagen - nu söker polisen vittnen

Efter en brutal våldtäkt på en 14-årig flicka och ett våldtäksförsök på en 13-åriga flicka i Fristad vill nu polisen i Borås få in tips från allmänheten.

Man vet att det ska finnas vittnen till en av händelserna. Man misstänker att det kan röra sig om samma gärningsmän, tre unga pojkar. Den ena händelsen var i slutet av juli och den andra i november.

Tomas Andersson, är förundersökningsledare och kammaråklagare i Borås och han berättar att den 14-åriga flickan träffade fem unga pojkar, varav tre stycken stannade och misshandlade flickan fredagen den 31 juli förra året vid halv tolvtiden på kvällen. Efter misshandeln våldtas flickan och sen tvingas till oralsex genom knivhot. Hon hotas också till tystnad av killarna. Men berättar inte förrän några månader senare för föräldrarna.

Våldtäktsförsöket på den 13-åriga flickan skedde den 26 november vid elvatiden på förmiddagen. Tomas Andersson berättar att våldtäkten avbryts av dels en förbipasserande bil och att flickan lyckas sparka en av killarna i skrevet.

Båda flickorna har lämnat signalement, om än vaga så finns det likheter i båda fallen berättar förundersökningledare Tomas Andersson, det ska va pojkar i 20-årsåldern.

– Vi har ju ändå förhoppningar av att någon ska ha gjort några iaktagelser, kanske någon hundägare som är ute och går med hunden vid den tidpunkten på den platsen eller om det finns någon som sett någonting eller hört någonting. Vi skulle gärna vilja komma i kontakt de här två killarna soms tår en bit bort som ser men som väljer att inte ingripa. Det är så pass allvarliga brott att vi hoppas att någon har ett samvete och kan träda fram, säger Tomas Andersson.

Uppgifter och iakttaglser kan lämnas till polisen via 114 14. Och man kan vara anonym.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se