Dalsjöfors

Faatime får stöd av Tenfjord Toftby

Apatiska Faatime Mamodova i Dalsjöfors bör få stanna i Sverige. Det anser riksdags-ledamoten Cecilie Tenfjord Toftby (M) från Borås.

Nyheterna har tidigare berättat om 13-åriga Faatime Mamodova. Hon har varit apatisk sedan nio månader tillbaka, vårdas i hemmet av sin mamma och är beroende av sondmatning.

Ändå görs bedömningen att Faatime är tillräckligt frisk för att avvisas tillsammans med sin mamma Zarifa.

Den moderata riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord Toftby från Borås regarar nu starkt på gåradens inslagen i Radio Sjuhärad, där barnläkaren Henry Ascher dömde ut Migrationsverkets utvisningsbeslut.

– Jag är ingen specialist på området, men jag ställer mig väldigt frågande till hur de kommit fram till det här beslutet, säger Cecilie Tenfjord Toftby.

Igår hörde ni erfarne barnläkaren Henry Ascher, som menar att Migrationsverkets beslut att utvisa 13-åriga Faatime Mamodova är baserat på helt felaktiga slutsatser.

– Det yttrandet förvånar mig ganska mycket därför att det är mycket okunnigt. Att tjänstemän utan kunskaper på området avfärdar kompetenta bedömingar är inte acceptabelt, säger Henry Ascher.

Cecilie Tenfjord Toftby lovar nu att titta på fallet.

– Ska jag döma utifrån vad jag hört här tycker jag hon borde få stanna. Jag kommer att följa detta och se vad jag kan göra för att reda ut det, säger Tenfjord Toftby.

Nicklas Malmberg
nicklas.malmberg@sr.se