Anna Le Moine och Cathrine Lindahl efter segern. Foto:Rick Eglinton/Scanpix
Borås

OS-guld ger uppsving för curlingen

Borås curlingklubb gör sig nu redo att ta emot människor som vill prova på sporten efter curlingdamernas dramatiska OS-seger natten till lördag. Segern kommer att ge sporten en skjuts framåt tror Pernilla Jensen, juniortränare i Borås curlingklubb.

– Allt sedan sporten kom med i OS har vi märkt av ett uppsving, många som vill prova på, berättar Pernilla Jensen, juniotränare i Borås curlingklubb.

Intresset ökar
Redan efter damernas OS-guld för fyra år sedan i Turin märkte man i Borås curlingklubb av ett uppsving.  Man fick svårt att kunna ta emot alla som vill boka hall och instruktörer. Och efter nattens dramatiska OS-final lär intresset byggas på ytterligare, tror Pernilla Jensen.

Det blev ju svensk seger med 7-6 för lag Anette Norberg efter skiljeomgång i OS-finalen mot värdnationen Canada.

– Det är helt suveränt! Att vinna i Vancover, det är stort. Fantastiskt!  Anette och hennes lag har jobbat stenhårt. Villkoren för att kunna tävla och träna är tuffa när det gäller curling. Det går inte att satsa heltid - man får ha ett jobb vid sidan om, säger Pernilla Jensen.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista