Anna Kím Foto: Jenny Hellström
Borås

Snön raserade familjeföretaget

Den sjunde februari rasade familjen Kims 4 800 kvadratmeter stora växthus på Götsereds fjäll utanför Borås av snötrycket, och raserade familjeföretaget. En hård ekonomisk smäll för oss, säger dottern Anna Kim. Nu ser de ingen annan lösning än att stycka av marken och sälja tomterna för att få in pengar.

Snön har ställt till stora problem i vinter något som märkts hos försäkringsbolagen. Länsförsäkringar beräknar kostnaden för snötryckskador till 13 miljoner kronor hittills, bara i Älvsborgs län.

Vintern är fortfarande i överläge när Anna Kim, dotter i familjen besöker växthuset för första gången sedan raset.

Anna säger att hon har dragit sig för att åka till växthuset, där de har odlat jordgubbar, har varit hela familjens samlingspunkt och gemensamma strävan de senaste sex åren.

Raset har också raserat familjeföretaget. Nu ser de ingen annan lösning än att stycka av marken och sälja tomterna.

– Vi funderar nu på vad vi ska göra. Vi är helt förstörda, men vi kommer att klara oss. Det tror jag. Det går att bygga om nytt, men det kostar jättemycket pengar, så det har vi inte råd med, säger Anna Kim.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista