Rose-Marie Fyrvakter Foto: Charlotte Brunmark
Ulricehamn

Kallt på Stenbocksskolan

Elever som får gå med jackor inomhus, personal som klär sig i filtar - och inredning från 1986 - ja nu har lärarförbundet fått nog av den dåliga arbetsmiljön på Stenbocksskolan i Ulricehamn. Skolan är inte prioriterad säger Rose-Marie Fyrvakter som är ordförande för lärarförbundet i Ulricehamn.

Nu reagerar facket på det bristande underhållet på Stenbocksskolan i Ulricehamn. Sista renoveringen gjordes 1986, vilket innebär att t.ex. Fönstren idag är delvis uppruttna, inredningen är hårt sliten och det är såpass kallt att de 600 eleverna tillåts ha jackor på lektionerna.

Och arbetsmiljön påverkar humöret.

– Man blir ju nästan deprimerad, säger Rose-Marie Fyrvakter.

Inför budgeten 2009 blev man lovade 12 miljoner för att renovera skolan men när budgeten väl togs hade man inte råd, säger Rose-Marie Fyrvakter som nu kommer börja göra konsekvensanalyser av det uteblivna underhållet.

Och situationen går inte att lösa utan pengar, säger Rose-Marie Fyrvakter.

Alice Hallberg går i åttan och hon tycker att mycket borde göras åt arbetsmiljön.

– Måla om väggar, köpa nya möbler, få elever att sluta klottra. Jag tycker det är för kallt, jag brukar ha på mig jacka ibland, tjocka tröjor och tights under jeansen för att det är kallt, säger Alice Hallberg.

Charlotte Brunmark
charlotte.brunmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista