Agneta Lindberg Foto: Privat
Vårgårda

Lindberg ersätter Tingbratt

Nu är det klart vem som blir förstanamn för centerpartiet i Vårgårda när kommunalråd Stig-Olov Tingbratt avgår i höst. Efterträdaren heter Agneta Lindberg, en 41 årig sjuksköterska som idag bland annat är ledamot i kommunfullmäktige och utbildningsnämnden och i och med det kan Vårgårda kan få sitt första kvinnliga kommunalråd nästa år om valresultatet blir det förväntade.

– Det är ju ett ärofullt uppdrag om det skulle bli ett gott valresultat och man fick förtroendet att göra detta uppdrag och då är det klart att man satsar. Det kanske är en gång i livet man får chansen och då tar man den, säger Agneta Lindberg.

Agneta Lindberg är gift, har tre barn och jobbar som sjuksköterska och säger själv att det är skolfrågor, vård och omsorg som hon känner mest för.

– Jag tror det blir en skillnad med kvinna på posten, men inte till det sämre, säger Agneta Lindberg.

Agneta Lindberg som toppar centerns kommunlista inför valet - och som därför kan bli Vårgårdas första kvinnliga kommunalråd.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".