Materialet Yellow Register lämnade in

Mer kritik mot Yellow Register

Tingsrätten har nu fått det underlag som säljarna vid det kritiserade företaget Yellow Register använder när de säljer hemsidor via telefon.

– Men det stämmer inte med verkligheten, hävdar Tomas Bergström som driver en grupptalan mot boråsföretaget.

Tomas Bergström är småföretagare och hans och hans fru blev uppringda av Yellow Register och menar att de lurades att teckna kontrakt för en hemsida. Tomas Bergström säger - som många andra företagare i liknande situation som har processat mot boråsföretaget - att de blev lovade en sak av säljaren men att de sedan fick något helt annat.

Det manus säljarna använder har då blivit ett viktigt bevis för detta, och i en dom i slutet av februari slog tingsrätten fast att Yellow Register ska lämna ut sitt säljmanus. Nu har företaget lämnat in material men Tomas Bergström menar att det inte överensstämmer med vad säljaren sa som ringde till honom.

– Inte ens i närheten. Om någon ringer till dig och ska sälja en cykel till dig och säger att den är jättefin, har tio växlar, nyservad och är en riktig racerhoj. Du säger jo men den vill jag ha. Då säger de du köper härmed en cykel av mig och den kostar 5000 kronor. Men sen då du får cykeln så är det en gammal cykel med inga växlar alls. Den jämförelsen kan man göra, säger Tomas Bergström.

Yellow Register hävdar fortfarande att man inte använder "säljmanus", bara ett underlag för att spela in muntliga avtal.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista